Αθλητικές Δραστηριότητες

Αθλητικές Δραστηριότητες

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πέρα από τους τομείς της επιστήμης στους οποίους εξειδικεύεται μέσα από τα οκτώ Τμήματά του και τα Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών, εξειδικεύεται και στις αθλητικές δραστηριότητες. Διαθέτει μακρόχρονη ιστορία στον αθλητισμό που συνοδεύεται από πλήθος διακρίσεων, μεταλλίων, κυπέλλων και βραβείων σε εθνικές, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις. Προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει ολοκληρωμένη Παιδεία στους φοιτητές του, και εκμεταλλευόμενο του πλεονεκτήματος της τοποθεσίας του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεργάζεται με τον κορυφαίο Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Τα μαθήματα των αθλητικών δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται στα κλειστά Γυμναστήρια, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους αθλητικούς χώρους του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, που βρίσκονται απέναντι του κεντρικού κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Μαυροματαίων.

Η διδασκαλία των μαθημάτων του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του ΟΠΑ ακολουθεί το Πρόγραμμα Διδασκαλίας των ακαδημαϊκών μαθημάτων. Αρχίζει με την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου και λήγει με το τέλος των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν τα μαθήματα του Τμήματος Φυσικής Αγωγής μέχρι και έξι μήνες μετά τη λήψη του Πτυχίου τους. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν μια έντυπη αίτηση συμμετοχής για το άθλημα ή τα αθλήματα στα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν, καταθέτουν τα δικαιολογητικά - βεβαιώσεις ιατρών και τις φωτογραφίες στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής. Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στελεχώνεται από άρτια καταρτισμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και από ικανοποιητικό αριθμό έκτακτων εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε διάφορα αθλήματα και υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Παρακάτω, ακολουθούν αναλυτικά οι αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρονται από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ανακοίνωση για τις αθλητικές δραστηριότητες

Έναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων μαζικού πανεπιστημιακού αθλητισμού ακαδ. έτους 2016-17

Δικαιολογητικά συμμετοχής στις αθλητικές δραστηριότητες & υποβολή αιτήσεων

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα φυσικής αγωγής ακαδ. έτους 2016-17

Αίτηση εγγραφής

Υπεύθυνος Τμήματος Φυσικής Αγωγής: Πελεκούδας Άγγελος,
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Πατησίων 80, 2ος όροφος, ΑΘήνα 104-34,
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 8203 723
Email: athletics@aueb.gr