Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Δραστηριότητα Παραδοσιακών Χορών

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΟΠΑ, λειτουργεί η Δραστηριότητα Παραδοσιακών Χορών με σκοπό την ενασχόληση των φοιτητών και των φοιτητριών με τον ελληνικό παραδοσιακό χορό. Στόχος του χορευτικού τομέα είναι η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση των φοιτητών σε θέματα λαϊκού πολιτισμού, ώστε να γίνει βίωμα του καθενός η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Στη Δραστηριότητα συμμετέχει μεγάλος αριθμός φοιτητών κι έτσι ο χορευτικός τομέας λειτουργεί για αρκετές ώρες την εβδομάδα. Στα μαθήματα διδάσκονται χοροί και τραγούδια από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, διδάσκονται χοροί από την Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Νησιά Ιονίου και Αιγαίου, Κρήτη αλλά και από την Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Η Δραστηριότητα Παραδοσιακών Χορών, εκτός από τη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, παρουσιάζοντας χορούς, ήθη και έθιμα από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μπορεί να συμμετάσχει οπουδήποτε της ζητηθεί (φεστιβάλ, εκδηλώσεις κ.λπ.).


Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις πολιτιστικές δραστηριότητες ακαδημαϊκού έτους 2016-17

Πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων ακαδημαϊκού έτους 2016-17

 

Ωράριο υποδοχής - εξυπηρέτησης φοιτητών:
καθημερινά 08:00 – 17:00

Στοιχεία επικοινωνίας Γραμματείας της Φοιτητικής Λέσχης
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Πατησίων 76, Αθήνα 104 34
Τηλ.: +30 210 8203 201
Fax: +30 210 8223 360
Email: lesxi@aueb.gr