Σύντομο Βιογραφικό

ΠΕΧΛΙΒΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

CVphotoΕπίκουρος Καθηγητής

210-8203 728
lpech@aueb.gr

Πλήρες Βιογραφικό [pdf]

Ο Λάμπρος Πεχλιβάνος είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε το 1967 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησαε το 1985 από το Αμερικάνικο Κολέγιο "Ανατόλια" και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1989 πήγα στη Βοστόνη, για Μεταπτυχιακές Σπουδές (Master in Economics) στο Boston University. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο έλαβα το 1996 τον τίτλο του διδάκτορα Οικονομικών Επιστημών (Ph.D. in Economics).

Το 1997 μετακόμισε στη Γαλλία, όπου και εργάσθηκα για δύο χρόνια ως ερευνητής στο Institut d'Economie Industrielle (IDEI) της Τουλούζης, στη βαθμίδα charge de recherche. Το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν Marie Curie Fellow. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνεργάστηκε από το 1999 μέχρι το 2002 με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) ως ειδικός ερευνητικός σύμβουλος σε σειρά μελετών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα Οικονομικών της Πληροφόρησης, Βιομηχανικής Οργάνωσης, Θεωρίας Συμβάσεων, Χρηματοοικονομικής Διοικητικής και Δημόσιων Οικονομικών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει το έργο του σε διεθνή Συνέδρια και σεμινάρια.


Εκτύπωση Σελίδας