Σύντομο Βιογραφικό

ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ

CVphotoΑναπληρωτής Καθηγητής
Σε άδεια άνευ αποδοχών
210-8203 816
dgiamour@aueb.gr
http://www.aueb.gr/users/dgiamour
Πλήρες Βιογραφικό [pdf]

Ο Δανιήλ Γιαμουρίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Επισκέπτης στο Cass Business School (London/UK) και Ερευνητικός Εταίρος στο EDHEC Risk and Asset Management Research Centre (Nice/France).

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Δανιήλ Γιαμουρίδη περιλαμβάνουν τα Παράγωγα Μέσα και την Ποσοτική Διαχείριση Περιουσίας. Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως τα European Financial Management, Journal of Alternative Investments, Journal of Banking and Finance, Journal of Derivatives, Journal of Futures Markets, Journal of Risk και έχει βραβευθεί από επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς φορείς. Ο Δανιήλ Γιαμουρίδης είναι τακτικός ομιλητής σε διεθνή Συνέδρια. Συνεργάζεται στενά με ειδήμονες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της Χρηματοοικονομικής, προκειμένου να διεξάγει έρευνα ακαδημαϊκού επιπέδου με πρακτικές προεκτάσεις και χρησιμότητα.

Ο Δανιήλ Γιαμουρίδης έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής στο Cass Business School.


Εκτύπωση Σελίδας