Σύντομο Βιογραφικό

ΛΕΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

CVphotoΑναπληρωτής Καθηγητής

210-8203 921
glekakos@aueb.gr
http://www.glekakos.eu
Πλήρες Βιογραφικό

Ο Γεώργιος Λεκάκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (e-business) στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ έχει διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (2006), στο Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά (2005), ενώ είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Tampere University of Technology. Είναι μέλος του ερευνητικού κέντρου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1998, ενώ είναι επιστημονικός υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας IML (Intelligent Media Lab) του ELTRUN.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ηλεκτρονικού επιχειρείν με έμφαση σε νέα ψηφιακά μέσα (ψηφιακή τηλεόραση, κινητά), σε συστήματα εξατομίκευσης, στην επικοινωνία ανθρώπου-υπολογιστή καθώς και σε πληροφιακά συστήματα στο χώρο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των ερευνητικών προγραμμάτων καθώς και στο χώρο των συμβουλευτικών δραστηριοτήτων. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός υπεύθυνος ή βασικός ερευνητής σε πλήθος Ευρωπαϊκών έργων ενώ έχει εκπονήσει μελέτες ως Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας (Technology Transfer). Έχει συντονίσει συμβουλευτικές μελέτες είτε σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους οργανισμούς με στόχο τη σχεδίαση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών (π.χ. ως υπεύθυνος του υποέργου μελέτης για την ηλεκτρονική τιμολόγηση για το Υπουργείο Οικονομικών). Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομάδες εργασίας της ΕΕ για τον καθορισμό των στρατηγικών κατευθύνσεων σε θέματα έρευνας στο χώρο του e-business, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται ως αξιολογητής διαφόρων προγραμμάτων της ΕΕ.

Είναι ιδρυτικό Μέλος του EuroiTV Steering Committee (http://www.euroitv.org), που αποτελεί τον Ευρωπαϊκό Επιστημονικό φορέα για την προώθηση της ψηφιακής διαδραστικής τηλεόρασης στην Ευρώπη, ενώ είναι Ιδρυτικό Μέλος του IFIP Working Group (WG) 14.6 on Interactive Television.

Είναι μέλος του Τεχνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής, συμμετέχει σε Υποστηρικτικές Ομάδες Εργασίας (ΥΟΕ) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ανάπτυξη του προτύπου ηλεκτρονικού τιμολογίου και την αποϋλοποίηση της ψηφιακής σήμανσης, καθώς και τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Ο Δρ. Λεκάκος έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περισσότερα από 50 περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων διεθνούς εμβέλειας, έχει συμμετάσχει ως μέλος σε περισσότερες από 10 επιτροπές συνεδρίων, είναι μέλος σε δύο συντακτικές επιτροπές διεθνών περιοδικών, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής συνεδρίων (EuroiTV 2007, t-commerce 2008 κ.λπ.).


Εκτύπωση Σελίδας