Σύντομο Βιογραφικό

ΔΕΜΟΙΡΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

CVphotoΕπίκουρος Καθηγητής

210-8203 442
demirakos@aueb.gr

Πλήρες Βιογραφικό

Ο Ευθύμιος Δεμοιράκος είναι Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει Διδακτορικό Δίπλωμα σπουδών στη Λογιστική και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Manchester Business School. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών, παρακολούθησε μαθήματα στο University of Illinois at Urbana-Champaign ως ερευνητικός επισκέπτης. Κατέχει Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την επαγγελματική πιστοποίηση CFE (Certified Fraud Examiner).

Έχει λάβει σημαντικό αριθμό υποτροφιών και βραβείων για την επίτευξη εξαιρετικής επίδοσης από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, όπως Ίδρυμα Προποντίς, Ίδρυμα Μποδοσάκη, University of Manchester, Worldwide Universities Network, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Ίδρυμα Στασινοπούλου (Βιοχάλκο) και Ίδρυμα Χαλκιοπούλου. Επιπλέον, έχει λάβει το Βραβείο Διδασκαλίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται στη χρηματοοικονομική ανάλυση και αποτίμηση μετοχών, στη χρήση λογιστικών πληροφοριών για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων στο πλαίσιο των χρηματιστηριακών αγορών και στην αξιολόγηση των τιμών στόχων των χρηματοοικονομικών αναλυτών. Ερευνητικές του μελέτες έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, όπως το European Accounting Review και το Accounting Horizons. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων στον ημερήσιο και περιοδικό Ελληνικό οικονομικό τύπο. Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει τη διδασκαλία μαθημάτων χρηματοοικονομικής λογιστικής, ανάλυσης λογιστικών καταστάσεων, αποτίμησης επιχειρήσεων, εσωτερικού ελέγχου, ελέγχου απάτης, λογιστικών πληροφοριακών συστημάτων και λογιστικής κόστους.

Είναι μέλος του European Accounting Association, του Association of Certified Fraud Examiners, του Institute of Internal Auditors, του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Εκτύπωση Σελίδας