Σύντομο Βιογραφικό

ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ - ΕΛΕΝΗ

Η Ελεάννα Γαλανάκη είναι οικονομολόγος με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού και εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό της από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το μεταπτυχιακό της (MSc in HRM) από το University of Newcastle upon Tyne της Μ. Βρετανίας και το Πτυχίο της από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ.

Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στις αμοιβές εργαζομένων, στην επίδραση των μάκρο-τάσεων στο HR, στα HR Metrics, στην εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών, στην οργανωσιακή κουλτούρα, στις διαπολιτισμικές ικανότητες και στην επιχειρηματικότητα.

Επιστημονικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά του επιστημονικού της πεδίου (International Journal of Human Resource Management; Career Development International; New Technology, Work and Employment; International Journal of Manpower; Personnel Review; Leadership and Organization Development Journal; Transformations in Business & Economics, κ.α.), και σε συλλογικούς τόμους με το σύστημα των κριτών. Ανακοινώσεις της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικό αριθμό διεθνών συνεδρίων με το σύστημα των κριτών. Επίσης, έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά επαγγελματικά περιοδικά και είναι συν-συγγραφέας σε δύο βιβλία στον επιστημονικό χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και έχει αναπτύξει πλήθος πανεπιστημιακών σημειώσεων και εκπαιδευτικού υλικού. Είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά του χώρου της διοίκησης επιχειρήσεων, καθώς και μέλος του editorial board του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Human Resource Management και του Editorial Advisory Board του επιστημονικού περιοδικού Employee Relations. Πρόσφατα εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Academy of Management, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Έχει συμμετάσχει και συντονίσει διάφορα ερευνητικά και συμβουλευτικά έργα, κυρίως διεθνούς προσανατολισμού, στους χώρους της διοίκησης και οργανωσιακής συμπεριφοράς και έχει λειτουργήσει επανειλημμένως ως κριτής ερευνητικών έργων και επιχειρηματικών προτάσεων για διάφορους φορείς, τόσο εγχώριους όσο και διεθνείς.

Διδάσκει διοίκηση ανθρωπίνων πόρων, οργανωσιακή συμπεριφορά, μάνατζμεντ, και επιχειρηματικότητα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων. Έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει καινοτόμα επιχειρηματικά εκπαιδευτικά εργαλεία στη διδασκαλία των ανωτέρω μαθημάτων (προσομοιώσεις και μελέτες περίπτωσης).


Εκτύπωση Σελίδας