Σύντομο Βιογραφικό

ΤΡΟΥΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ

CVphotoΛέκτορας

210-8203 820
etruli@aueb.gr

Πλήρες Βιογραφικό [pdf]

Η Εμμανουέλα Τρούλη είναι Λέκτορας Αστικού Δικαίου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Εισηγήτρια-Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού έως τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ είχε ήδη υπηρετήσει στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού ως Ειδικός Επιστήμονας, Προϊσταμένη και Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας από το 2006. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά και πριν από αυτή, χειρίστηκε μια μεγάλη σειρά μεγάλων υποθέσεων σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων της ενέργειας (μεταξύ άλλων αγορές φυσικού αερίου και πετρελαιϊκών προϊόντων) και των τραπεζών. Κατά το ίδιο διάστημα, εκπροσώπησε την αρχή σε ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού, του OECD και της UNCTAD.

Κατέχει Μεταπτυχιακό (Μάστερ, LL.M.) από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και Διδακτορικό (Dr. Juris) από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Η διδακτορική της διατριβή έχει δημοσιευθεί στη Γερμανία, ενώ άρθρα, συμβολές και εργασίες της σε βιβλία και περιοδικά της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Αμερικής. Έχει διδάξει εμπορικό και ασφαλιστικό δίκαιο στα Πανεπιστήμια Πατρών και Πειραιώς, ενώ εξελέγη Λέκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αστικό Δίκαιο, το 2010.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από τον Οκτώβριο του 1998, καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου Νέας Υόρκης (New York Bar) από τον Μάρτιο του 2004. Έχει εργαστεί σε δικηγορικές εταιρείες στο Μόναχο και στην Αθήνα και ειδικεύεται σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου, δικαίου του ανταγωνισμού και συμβάσεων διανομής, τηλεπικοινωνιών, διαιτησίας, ιατρικής ευθύνης και ασφαλιστικού δικαίου. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά.


Εκτύπωση Σελίδας