Σύντομο Βιογραφικό

ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

CVphotoΕπίκουρος Καθηγητής

210-8203 143 | fax: 210 8230 966
dmanolop@aueb.gr

Πλήρες Βιογραφικό [pdf]

Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, κάτοχος Μεταπυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (M.Sc.) στις Διεθνείς και Ευρωπαίκές Οικονομικές Σπουδές (Ο.Π.Α) και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D) από το University of Reading, UK. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε τις στρατηγικές επέκτασης των Πολυεθνικών Επιχειρήσεων στην αγορά της Ελλάδας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται κυρίως στο Διεθνές Μάνατζμεντ, τη Διεθνή Στρατηγική και στην Οργάνωση και Διοίκηση εταιρικών πόρων. Ο Δρ. Μανωλόπουλος έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά, όπως το International Business Review, International Journal of Human Resource Management, Journal of International Management και Management International Review. Το άρθρο του «An Evaluation of Employee Motivation in the Extended Public Sector of Greece» που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Employee Relations, έχει επιλεχθεί από τον εκδοτικό οίκο Emerald σαν μία από τις καλύτερες μελέτες σε θέματα διοίκησης προσωπικού για το 2008. Έχει συγγράψει μια μονογραφία αναφορικά με το οικοσύστημα των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα και έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε συλλογικούς τόμους. Έχει επίσης παρουσιάσει το έργο του σε πολλά διεθνή επιστημονικά Συνέδρια.

Ο Δρ. Μανωλόπουλος έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Ο.Π.Α, όπου και έχει διακριθεί για την ποιότητα της διδασκαλίας του, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Πριν την ένταξή του στο Πανεπιστήμιο, είχε απασχοληθεί στην Planet Ernst & Young S.A. ως σύμβουλος επιχειρήσεων όπου του δόθηκε η ευκαρία να συμμετάσχει στο σχεδιασμό και υλοποίηση πολλών έργων και μελετών για μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς και για έξι περίπου χρόνια ως στέλεχος στρατηγικής και προγραμματισμού στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Έχει, επίσης, πραγματοποιήσει σεμινάρια στο χώρο εταιρικής στρατηγικής και οργάνωσης, καθώς και της διοίκησης ανθρωπίνων πόρων.


Εκτύπωση Σελίδας