Αρχείο Παλαιότερων Ανακοινώσεων -
Ανακοινώσεις Συμβουλίου


15-10-2015 id:2464

"Προκήρυξη Εκλογών για το Αξίωμα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών"
Το Συμβούλιο του ΟΠΑ προκηρύσσει εκλογές για το αξίωμα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που θα λάβουν χώρα την 10 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη, από 10:00 έως 16:00 στην αίθουσα Α 36 (πτέρυγα Αντωνιάδου, Πατησίων 76, 3ος όροφος).
περισσότερα...


12-1-2015 id:2258

"Συνεργασία με την Accenture για 2-6μηνη πρακτική εξάσκηση φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών"
Το Συμβούλιο Ιδρύματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη στενότερη συνεργασία του Πανεπιστημίου με φορείς της ελληνικής οικονομίας και τη διασύνδεσή του με την αγορά εργασίας, ανακοινώνει με ευχαρίστηση την έναρξη συνεργασίας με τη συμβουλευτική εταιρεία Accenture αναφορικά με την πρακτική εξάσκηση τελειόφοιτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών (των προγραμμάτων πλήρους φοίτησης).
περισσότερα...


17-12-2014 id:2241

"Προϋπολογισμός 2015"
Στη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου 2014, το Συμβούλιο Ιδρύματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξέτασε τον Προϋπολογισμό οικ. Έτους 2015 που του υπεβλήθη προς έγκριση και αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση.
περισσότερα...


5-11-2014 id:2208

"Συνεργασία με την Alpha Bank για 3-6μηνη πρακτική εξάσκηση φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών"
Το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΟΠΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη στενότερη συνεργασία του Πανεπιστημίου με φορείς της ελληνικής οικονομίας και τη διασύνδεσή του με την αγορά εργασίας, ανακοινώνει με ευχαρίστηση την έναρξη συνεργασίας με την Alpha Bank αναφορικά με την πρακτική εξάσκηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, που βρίσκονται πολύ κοντά στην αποφοίτησή τους. Σχετική σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Γραφείου Διασύνδεσης του ΟΠΑ και της Τράπεζας. Η συνεργασία μας ξεκινά το φθινόπωρο 2014 και προβλέπει την τρίμηνη έως εξάμηνη πρακτική εξάσκηση 10 φοιτητών. Η εξάσκηση θα είναι έμμισθη και πλήρους απασχόλησης και θα βασίζεται στην ανάθεση παραγωγικού έργου στους φοιτητές σύμφωνα με τις ανάγκες της Τράπεζας και σε συνδυασμό με τα πεδία σπουδών του ΟΠΑ.
περισσότερα...


29-10-2014 id:2201

"Βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης του Οικονομικού Πανεπιστημίου ΑΘηνών"
Μετά τη συνεδρίαση της 21/10/2014, το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΟΠΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
περισσότερα...


18-3-2014 id:1988

"Ανακοίνωση Συμβουλίου Ιδρύματος (17/3/14)"
Το Συμβούλιο Ιδρύματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στηρίζει την απόφαση του Πρύτανη του ΟΠΑ, με τη σύμφωνη γνώμη και της Συγκλήτου, για προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου λόγω των έκρυθμων γεγονότων στους χώρους του Ιδρύματος την περασμένη εβδομάδα. Διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό έργο δεν μπορεί να επιτελεσθεί όταν δεν διασφαλίζονται η ομαλότητα, καθώς και η σωματική ακεραιότητα μέσα στο Πανεπιστήμιο και στους περιβάλλοντες χώρους. Καλούμε την Πολιτεία να συνεργαστεί με τη Διοίκηση του ΟΠΑ για την λήψη μέτρων που θα εγγυώνται την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας.
περισσότερα...


10-10-2013 id:1836

"Ανακοίνωση Συμβουλίου για τη διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού"
Το Συμβούλιο του ΟΠΑ εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων του και αποδοκιμάζει την προσέγγιση που ακολουθήθηκε. Βρισκόμενοι προ δεδομένων αποφάσεων στο θέμα αυτό, ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να παράσχει την απαραίτητη ευελιξία στο ΟΠΑ και να διαχειριστεί την απόφαση αυτή με γνώμονα το συμφέρον και τις ιδιαιτερότητες του Πανεπιστημίου μας, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του.
περισσότερα...