Οργανώσεις Φοιτητών & Αποφοίτων

Στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται διάφορες Οργανώσεις και Σύλλογοι φοιτητών και αποφοίτων. Οι σύλλογοι αυτοί είναι οι εξής:


Ένωση Αποφοίτων ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ)

ΣΣημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου έχει παίξει ο Σύλλογος Αποφοίτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό την προώθηση του Πανεπιστημίου στο ευρύτερο περιβάλλον της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της Ελλάδας. Από τον Ιανουάριο του 2010 η Ένωση Αποφοίτων Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) επαναλειτουργεί με νέο καταστατικό και στόχο να δημιουργήσει κανάλια επικοινωνίας μεταξύ της παλιότερης και νεότερης γενιάς αποφοίτων του ΟΠΑ.

Στις 18 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η 1η Γ.Σ. των μελών του Συλλόγου με σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Λόγω μη απαιτούμενης απαρτίας, η Γ.Σ. και οι εκλογές επαναλήφθηκαν τη Δευτέρα 25/10/2010.

Πρόσκληση των μελών της Ένωσης σε Γενική Συνέλευση


Σύλλογος Φοιτητών Σωτήρης Πέτρουλας

Ο Σύλλογος Φοιτητών του ΟΠΑ φέρει από το 1975 το όνομα "Σωτήρης Πέτρουλας" στη μνήμη του ήρωα φοιτητή της ΑΣΟΕΕ Σωτήρη Πέτρουλα, που έπεσε νεκρός τη νύχτα της 21ης Ιουλίου 1965 (Ιουλιανά) στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά. Το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία εκλέγονται στις φοιτητικές εκλογές που διενεργούνται κάθε άνοιξη. Ο Σύλλογος Φοιτητών έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε καίρια ζητήματα, που κατά καιρούς απασχόλησαν τους φοιτητές και έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στην αναβάθμιση των σπουδών.

Παράλληλα, λειτουργούν και άλλοι Σύλλογοι - Οργανισμοί που προωθούν την κινητικότητα των φοιτητών, τις πολιτιστικές δραστηριότητες κ.λπ., όπως Έρασμος, AEGEE, AIESEC που ακολουθούν.

Επιστροφή


Σύλλογος Φοιτητών Έρασμος

O Σύλλογος Φοιτητών Έρασμος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μια πολιτικά ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική Οργάνωση. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1992 από φοιτητές του ΟΠΑ που είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus. Η αποστολή του Συλλόγου αυτού είναι η ενθάρρυνση της κινητικότητας Ελλήνων και ξένων φοιτητών σε άλλα Πανεπιστήμια, έτσι ώστε περισσότεροι νέοι να γνωρίσουν χώρες που δεν έχουν επισκεφθεί, τον πολιτισμό τους και γενικότερα, πράγματα που φέρνουν στους ανθρώπους κοντά, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους, τη θρησκεία, το οικονομικό υπόβαθρο ή τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Κάποιες από τις βασικές αρμοδιότητες του Συλλόγου είναι το ότι έρχονται σε επαφή με τους ξένους φοιτητές που πρόκειται να έρθουν στη χώρα μας, κανονίζουν τη διαμονή τους, τους καλωσορίζουν, τους παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες με την άφιξή τους, οργανώνουν διάφορα πολιτιστικά γεγονότα, πάρτι, εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες και γενικότερα, παρέχουν βοήθεια για οτιδήποτε χρειαστεί ένας ξένος φοιτητής στη χώρα μας.

Σε ότι αφορά στους Έλληνες φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Κινητικότητας Έρασμος, τους βοηθούν να πάρουν μέρος στις συναντήσεις που πραγματοποιούν τα Τμήματα για ενημέρωση για τα ξένα Πανεπιστήμια, τους βοηθούν να διαλέξουν ένα Πανεπιστήμιο κατάλληλο γι' αυτούς, τους φέρνουν σε επαφή με άλλους φοιτητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα αυτό και οργανώνουν το "Erasmus Village", όπου οι ξένοι φοιτητές παρουσιάζουν τα Πανεπιστήμιά τους σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν σε μια ξένη χώρα.

Επιστροφή


Σύλλογος Φοιτητών AEGEE

Η AEGEE ("Association des Etats Generaux des Etudiants de l' Europe" - "Κίνηση Φοιτητών για την Ένωση της Ευρώπης") είναι μία από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκές οργανώσεις φοιτητών και νέων επιστημόνων όλων των επιστημών. Έχει πάρει το όνομά της από το Αιγαίο Πέλαγος, που ανήκει σε ένα από τα μέρη όπου γεννήθηκε η δημοκρατία (γι' αυτό, η λέξη "AEGEE" προφέρεται "EZEE"!), και από το πρώτο Κοινοβούλιο στην αρχή της Γαλλικής Επανάστασης, "Les Etats Generaux".

Η AEGEE είναι εθελοντική, πολιτικά ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική οργάνωση, ανοικτή σε φοιτητές όλων των σχολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η AEGEE ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1985. Σήμερα, η AEGEE εκπροσωπείται σε 270 πόλεις, σε 40 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και αριθμεί περίπου 17.000 μέλη. Από την ίδρυσή της, υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 φοιτητές έγιναν μέλη της Οργάνωσης.

Βασικός στόχος της είναι η προώθηση της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης και γενικότερα, της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και η χωρίς σύνορα συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες φοιτητές και νέους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, να γνωρίσουν συνομήλικούς τους από άλλες χώρες και να μοιραστούν μαζί τους τις απόψεις και τις ιδέες τους. Πέρα από σεμινάρια και συνέδρια με θέματα σχετικά με την οικονομία, το περιβάλλον, την τεχνολογία, την εκπαίδευση κ.λπ. που διοργανώνονται, η μεγαλύτερη και πιο διαδεδομένη δράση της AEGEE είναι το Θερινό Πανεπιστήμιο.

Επιστροφή


Σύλλογος Φοιτητών AIESEC

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος, διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός στον κόσμο, με παρουσία σε 126 χώρες και 2400 Πανεπιστήμια, ενώ αριθμεί πάνω από 70.000 μέλη.

Όραμα της AIESEC είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή γνώση και κατανόηση, δημιουργώντας ένα διεθνές δίκτυο από φορείς αλλαγής που σκοπό έχουν να φέρουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Τα μέλη του οργανισμού έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους, να αλληλεπιδράσουν με άτομα από ολόκληρο τον κόσμο και μέσα από τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται και τις εμπειρίες που ζουν καθημερινά, να αναπτύξουν τις ηγετικές τους δυνατότητες.

Κάθε χρόνο, πάνω από 6.000 νέοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, ταξιδεύοντας σε μια από τις χώρες του δικτύου της AIESEC και κάνοντας την πρακτική τους άσκηση για διάστημα από 1,5 μήνα έως και ένα χρόνο.

Η AIESEC στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ιδρύθηκε το 1956, μόλις 8 χρόνια μετά την ίδρυση του οργανισμού παγκοσμίως το 1948. Η τοπική επιτροπή του ΟΠΑ, η πρώτη τοπική επιτροπή που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, έχει προσφέρει σε περίπου 1900 φοιτητές την ευκαιρία να ζήσουν μια διεθνή εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και μέχρι σήμερα συνεχίζει να προσφέρει ποιοτικές εμπειρίες στους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Από το 2011, η AIESEC προσφέρει 4 προγράμματα: Team Member Program, Team Leader Program, Global Internship Program, Global Community Development Program. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της AIESEC www.aiesec.gr

Επιστροφή


Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

Ο Σύλλογος αποφοίτων του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (DMST Alumni) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2005 σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών ανάμεσα στα μέλη του. Βασικός του στόχος είναι η συνεχής οργάνωση και διαχείριση της αλληλοϋποστήριξης των φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος ΔΕΤ από την ημέρα εγγραφής τους, ώστε να δημιουργηθεί μια κοινότητα-οικογένεια που θα εργάζεται, ώστε ο παλιός θα βοηθά τον νεότερο και ο νέος τον παλαιότερο. Αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται μέσω της αξιοποίησης προηγμένων ικανοτήτων, τεχνικών και τεχνολογιών.

Όραμα του Συλλόγου είναι η δημιουργία αίσθησης ισχυρής κοινής ταυτότητας μεταξύ όλων των μελών της κοινότητας του ΔΕΤ. Επίσης, έχει να επιδείξει αρκετές δραστηριότητες, καθώς συμβάλει στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του και διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων.

Προκειμένου να υποστηριχθεί ο αυξανόμενος αριθμός αποφοίτων που συνεχίζει είτε σπουδές, είτε καριέρα στο εξωτερικό, έχει δημιουργηθεί «παράρτημα» του οργανισμού στην Αγγλία που εξυπηρετεί όσους διαμένουν στο εξωτερικό και ενημερώνει όσους μένουν στην Ελλάδα και επιθυμούν να φύγουν στο εξωτερικό.

Επιστροφή


Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

Ο Σύλλογος φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ιδρύθηκε, με πρωτοβουλία των προπτυχιακών φοιτητών του, το Σεπτέμβριο του 2007 με την ονομασία "Marketing Society".

Οι στόχοι του Συλλόγου Marketing Society είναι η προβολή και σύνδεση του Τμήματος με την Αγορά Εργασίας, η υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων του σε κάθε επαγγελματικό τους βήμα, η ανάπτυξη σχέσεων με εκπαιδευτικούς και επιχειρηματικούς φορείς του εξωτερικού, η καλλιέργεια διαπολιτισμικής κουλτούρας, η δημιουργία "Κοινωνίας" μεταξύ των φοιτητών, μεταπτυχιακών και αποφοίτων του Τμήματος Marketing και Επικοινωνίας και τέλος, η υποκίνηση των φοιτητών για ενασχόληση με δημιουργικές και επικερδείς διαδικασίες.

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου λειτουργούν συμπληρωματικά στις σπουδές και την επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών και σκοπό έχουν να προάγουν την πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών σε θέματα Μarketing και Επικοινωνίας και την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους. Κάποιες ενδεικτικές δραστηριότητες και στόχοι του Συλλόγου σχετίζονται με τη διοργάνωση του ετήσιου ταξιδιού του Τμήματος στο Εξωτερικό, τη δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας με τις σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς εργασίας, τη θέσπιση ετήσιου Φοιτητικού Συνεδρίου Marketing, τη διοργάνωση Κοινωνικών Εκδηλώσεων για τα μέλη του Συλλόγου και την ενίσχυση του προφίλ του Τμήματος και των αποφοίτων του.

Επιστροφή


Σύλλογος Αποφοίτων ΠΜΣ Athens MBA

Ο Σύλλογος φοιτητών-αποφοίτων του Προγράμματος AthensMBA δημιουργήθηκε το 2000, με σκοπό τη συνεχή και απρόσκοπτη επικοινωνία των φοιτητών παρελθόντων ετών, αλλά και τη διασύνδεσή τους με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο Σύλλογος παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα και συμμετέχει δημιουργικά σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Η έκδοση των Newsletters συνοψίζει τις δραστηριότητες αυτές. Επίσης, ο Σύλλογος διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, όπως κοπή πίτας κ.ά.

Επιστροφή


Σύλλογος Αποφοίτων Executive MBA

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Executive MBA ιδρύθηκε το 2001 και σκοπό του έχει την επανένωση, την κοινωνική συνεύρεση, την επιστημονική ενημέρωση και την επαγγελματική στήριξη και αλληλοβοήθεια των μελών του.

Ο συγκεκριμένος Σύλλογος αποφοίτων προσπαθεί να ενώσει όλο τον κόσμο του Executive MBA, απόφοιτους, φοιτητές και καθηγητές, κάτω από ένα κοινό όραμα.

Το όραμα είναι να δημιουργηθεί μία σταθερή σχέση ζωής, πνευματική και συναισθηματική, μεταξύ των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Executive MBA και να παρέχεται στήριξη και ανάπτυξη στους Απόφοιτους, το Πρόγραμμα, το Πανεπιστήμιο, αλλά και στην ίδια την Κοινωνία.

Επιστροφή


Σύλλογος Αποφοίτων MBA International

Ο Σύλλογος φοιτητών-αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA International (I-MBA Alumni) δημιουργήθηκε το 2002. Επιδιώκει τη διαρκή αύξηση του αριθμού των μελών του και την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των φοιτητών και αποφοίτων του με τον κόσμο των επιχειρήσεων και το Πανεπιστήμιο.

Το όραμα του συλλόγου I-MBA Alumni είναι να δημιουργήσει την αίσθηση της ταυτότητας και της ενότητας στους απόφοιτους και στους μελλοντικούς απόφοιτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

Ο Σύλλογος αυτός στοχεύει, επίσης, στη δημιουργία ενός ισχυρού .brand name. στην Ένωση Αποφοίτων που θα συνεργάζεται στενά με το Πρόγραμμα μέσα σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου ενδιαφέροντος και θα αποτελείται από άτομα που είναι πρόθυμα να συμμετέχουν, να παρέχουν βοήθεια και γενικότερα, να συμβάλλουν στις δραστηριότητες της Ένωσης. Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων του, ο σύλλογος έχει διαχωρίσει τα πεδία του ενδιαφέροντός του σε αυτά που σχετίζονται με ακαδημαϊκά θέματα, θέματα καριέρας, τεχνολογιών, μάρκετινγκ, δημοσιεύσεις (με την έκδοση των Newsletters) και θέματα κοινωνικών εκδηλώσεων.

Επιστροφή


Σύλλογος Αποφοίτων ΠΜΣ Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής για Στελέχη

Ο Σύλλογος αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής για Στελέχη ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2002.

Οι βασικότεροι λόγοι που οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του Συλλόγου είναι:

 • Η προώθηση του προγράμματος στην αγορά εργασίας, καθώς και η συνεχής επιμόρφωση των αποφοίτων του Τμήματος, κάτι που αποτελεί ουσιώδη συνθήκη για την επαγγελματική τους ανέλιξη σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και απαιτητικό περιβάλλον εργασίας.
 • Η ύπαρξη ενός δίαυλου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, αλλά και με την υπόλοιπη ακαδημαϊκή κοινότητα.
 • Η διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων στην κατεύθυνση της δια βίου εκπαίδευσης και της διαρκούς επαφής των μελών του Συλλόγου με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα σύγχρονα οικονομικά θέματα.
 • Η διάδοση της φήμης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, καθώς και η συνεχής συμβολή στην αναβάθμιση του επιπέδου του.
 • Η προώθηση ενός σημαντικού αριθμού στοχευμένων αγγελιών για εύρεση εργασίας.

Επιστροφή


Σύλλογος Αποφοίτων ΠΜΣ Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Το marketing για μένα, έχει να κάνει με αξίες
Steve Jobs, 1997

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Προγράμματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ο οποίος ιδρύθηκε το 2001, ενώνει όλους τους απόφοιτους που θέλουν να συνεισφέρουν θετικά, μέσα από δράσεις που προδίδουν αξία, στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία.

Τα μέλη του Συλλόγου, εκτός από το ίδιο όραμα, μοιράζονται και τα εξής:

 • Ένα ισχυρό δίκτυο αποφοίτων από διαφορετικά επαγγελματικά υπόβαθρα
 • Τις γνώσεις και τα κοινά συμφέροντα στο εσωτερικό της κοινότητας του Alumni
 • Τη διεύρυνση των προοπτικών σταδιοδρομίας τους συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις δικτύωσης
 • Τη δημιουργία συνδέσμων με άλλα Business Schools
 • Την υποστήριξη επιχειρήσεων, αλλά και βιογραφικών που προωθούνται μεταξύ των μελών και μέσω του site του συλλόγου
 • Εκπτώσεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια

Για περισσότερες πληροφορίες info@alumni-ment-aueb.gr

Επιστροφή


Σύλλογος Αποφοίτων ΠΜΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Ο Σύλλογος αποφοίτων του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού - HR Society - δημιουργήθηκε το 2005 κατόπιν πρωτοβουλίας των πρώτων αποφοίτων πλήρους και μερικής φοίτησης του μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Σύλλογος την παρούσα στιγμή αριθμεί 131 μέλη. Το όραμα του Συλλόγου Αποφοίτων HR Society είναι να δημιουργήσει και να διατηρήσει την αίσθηση της ταυτότητας και της ενότητας των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, μέσω της διατήρησης ανοιχτών καναλιών επικοινωνίας μεταξύ αυτών, του Πανεπιστημίου, της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας.

Οι σκοποί του Συλλόγου είναι η επιστημονική και επαγγελματική ανέλιξη των μελών του Συλλόγου, η προάσπιση και διεκδίκηση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του Συλλόγου και η βελτίωση των όρων άσκησης του επαγγέλματός τους. Ακόμη, στοχεύει στην προσφορά υπηρεσιών των μελών του Συλλόγου στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ενίσχυση του διδακτικού και ερευνητικού του έργου και για την προαγωγή και καλλιέργεια της Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Ελλάδα, μέσα στα πλαίσια της αρμοδιότητας και επιστημονικής δυνατότητάς τους. Τέλος, σκοπός του Συλλόγου είναι η διοργάνωση κάθε εκδήλωσης (εορταστικής κ.λπ.) που έχει σχέση με την ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων των μελών.

Η Αποστολή του Συλλόγου συνίσταται στη διαμόρφωση και τήρηση ενός κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας, στη συγκρότηση επιτροπών και ομάδων εργασίας για τη διερεύνηση κάθε θέματος σχετικού με τους σκοπούς του Συλλόγου, στη συνεργασία του Συλλόγου με τους αντίστοιχους Συλλόγους πτυχιούχων, στη διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων και συνεδρίων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε θέματα Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, στην πραγματοποίηση μελετών, εκδόσεων και ερευνών σε θέματα Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και στη συνεργασία με φυσικά πρόσωπα και άλλα σωματεία, ιδρύματα, εταιρείες, κρατικές υπηρεσίες κλπ. στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την προώθηση των σκοπών του Συλλόγου.

Επιστροφή


Σύλλογος Αποφοίτων ΠΜΣ Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά

Ο Σύλλογος αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά" του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της πρώτης σειράς αποφοίτων του, τον Φεβρουάριο του 2006.

Οι στόχοι του Συλλόγου είναι η προβολή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και η προώθησή του στην αγορά εργασίας, η υποστήριξη των φοιτητών και των αποφοίτων του στην επαγγελματική τους πορεία, η ανάπτυξη σχέσεων με εκπαιδευτικούς και επιχειρηματικούς φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού και η δημιουργία μιας δυναμικής "κοινότητας" μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων.

Στο παραπάνω πλαίσιο κινούνται και οι δραστηριότητες του Συλλόγου για την καλλιέργεια της μόνιμης και διαρκούς επαφής των μελών του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωσή τους για τις εκάστοτε εξελίξεις στο χώρο της πρακτικής και της θεωρίας της Οικονομικής Επιστήμης.

Επιστροφή


Σύλλογος Φοιτητών - Αποφοίτων ΟΠΑ "AUEB Students' Investment & Finance Club"

Ο σύλλογος "AUEB Students' Investment & Finance Club" ιδρύθηκε στις αρχές του 2013 από 22 φοιτητές και απόφοιτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό να αποτελέσει ορόσημο για τους φοιτητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερα, αλλά και να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις, γύρω από τα πεδία των Χρηματοοικονομικών, των Επενδύσεων και της Συμβουλευτικής. Αποτελεί έναν μη πολιτικό, μη κερδοσκοπικό σύλλογο με κοινωνικό χαρακτήρα και έχει αποκλειστικά εκπαιδευτικό σκοπό. Μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν φοιτητές και πρόσφατοι απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες
auebsifc.com ή μέσω mail στο auebsfic@gmail.com

Επιστροφή


Κοινότητα Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Επιστροφή


Σύλλογος Επιχειρηματικότητας Φοιτητών ΟΠΑ ThinkBiz

Ο Σύλλογος Επιχειρηματικότητας ThinkBiz ξεκίνησε το 2012 και αποτελεί έναν οργανισμό φοιτητών που αναπτύσσει την επιχειρηματική κουλτούρα στο Πανεπιστήμιο. Μία προσπάθεια από φοιτητές για φοιτητές, που μέσα από τακτικές δράσεις, ανταλλαγή ιδεών και υλοποίηση projects, σκοπό έχει να ενδυναμώσει την επιχειρηματική διάθεση στο Πανεπιστήμιο. Οι δράσεις του έχουν πάντα ως άξονες τη συνεργατικότητα, το openness και την καινοτομία, ενώ αφορούν στη δικτύωση, την έρευνα, τις δεξιότητες και τη δημιουργική σκέψη γύρω από την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Αποστολή του είναι να καλλιεργήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας στο φοιτητικό κοινό, αλλά και να εμπνεύσει και να παρακινήσει άτομα, ώστε να ξεκινήσουν κάτι δικό τους, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη ενός επιχειρηματικά ενεργού Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες
www.thinkbiz.gr ή μέσω mail στο info@thinkbiz.gr

Επιστροφή